lauantai 15. syyskuuta 2012

Oikeasti suklainen jäätelö



3 munaa
2 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
200 g fazerin punaista suklaata
100 g valkoista suklaata

Valmista perusjäätelö, johon vatkauksen loppupuolella lisätään sulatettu ja jäähtynyt (mutta edelleen juokseva) suklaa. Jäähdytä massa ja kasaa suklaajäätelö astiaan vuorotellen sulatetun valkosuklaan kanssa.

Emme kuulu niihin ihmisiin, joita viehättää kaupan suklaajäätelön maku. Vaniljajäätelöä ja kaakaojauhetta :O Mutta Fazerin suklaat sen sijaan kutkuttaa makuhermoja, joten kehitimme oikeasti suklaalta maistuvan jäätelön. Tässä reseptissä jäätelön rakenne hieman kärsi; jäätelöstä tuli lievästi rakeinen. Luulemme, että suklaa kuitenkin oli liian lämmintä tai sitten sula suklaa pitäsi jo lisätä aiemmin.. Jossain tulevassa reseptissä tämäkin varmasti tulee kokeiltua uudelleen. 
Tuo valkosuklaa oli sellainen lisäys, jolla ajateltiin "vaalentaa" jäätelöä. Syödessähän se oli yhtä kovaa kuin suoraan paketista syötynä.. Ei oikein kiva isoina paloina, eli jos resptiä käytätte, niin lisätkää mieluummin se sula valkosuklaa "pisteinä".

 Mutta siitä saatiinkin uusi haaste resepteihin: Miten lisätä helposti kovettuva kastike niin että se on rakenteeltaan mukavaa syötävää jäätelön ollessa pehmeätä?? Esimerkiksi sula suklaa samantyyliseksi kuin esim. Kingis jäätelöiden sydän?? Ja tähänkin tietysti pameudutaan myöhemmin.



Pikkuhiljaa alamme saamaan kiinni nykypäivää resepteissä . Eli vielä muutama kuvaton reseptipäivitys tuloillaan. Onneksi kuvan puute ei vähennä kotijäätelön makua! Tällä hetkelläkin uusia reseptejä tulee viikottain. Viimeistään ensi viikon reseptistä löytyy jo jonkinlaista kuvaakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti