perjantai 28. syyskuuta 2012

Mummin mustaherukat

3 munaa
2,5 dl sokeria
2 dl kermaa
2,5 dl turkkilaista jogurttia (myös muut maustamattomat käy)
2 dl maitoa
n.5 dl mustaherukoita (n.400g)

Survo mustaherukat tehosekoittimella sileäksi. Itse en paseerannut, mutta jälkikäteen ajateltuna se olisi kannattanut. Joten laita soseutetut marjat siivilän läpi, jotta kuoret jäävät pois seoksesta.
Valmista jäätelömassa perusohjeen mukaan ja lisää vatkausvaiheessa vielä soseutetut marjat. Jäähdytä koneessa.

Mummi tuli käymään, ja koska mummi tykkää mustaherukoista, innostuin kehittelemään sille oikein nimikkojäätelön. Jogurtti teki kivan pehmeähkön maun jäätelöön, ja se käy varmasti moniiin muihinkin makuihin. täytyy tosin huomioida, että käyttämäni turkkilainen on verraten rasvaista, ja sen huomasi kyllä valmiistakin tuotteesta. Mutta ei onneksi liiaksi. Tästä annoksesta tulee reilusti yli litra valmista tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti