perjantai 19. huhtikuuta 2013

Tiramisujäätelö

3 munaa
1 dl sokeria
2dl kermaa
1 prk tiramisurahkaa (esim. Valio)
n.100g suklaata
Wiener crushia (n.1dl)

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Vatkaa kerma.
Sulata suklaa ja lisää siihen wienercrusheja niin, että muodostuu sopiva tahna. Jäähdytä ja erottele palasiksi, isoiksi ja pieniksi.
Lisää kerma keltuaisvaahtoon ja nostele varovasti (kuitenkin tarkkaan sekoittaen) valkuaisvaahto joukkoon. Ota massasta noin pari desiä ja sekoita siihen suklaacrush. Aseta astian pohjalle ja nosta pakkaseen odottamaan.
Lisää massaan tiramisurahka ja jäähdytä koneessa. Ota astia pakkasesta ja kaada tiramisumassa päälle.
Halutessasi voit laittaa kerrosten väliin tiramisukeksejä  (kissankieli/Savoiardi) ,jotka on kostutettu kahvilla, johon on lisätty nokare voita ja konjakkia liraus. Alkuperäiset tiramisukeksit ovat oikeastaan sokerikakkua muistuttavia. Tällä ohjeella voit tehdä vaikka pikaisen sokerikakun palasen mikrossa, josta voi sitten ottaa sopivia paloja jäätelön väliin:

1 muna
0,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,25 dl perunajauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
1 rkl sulatettua margariinia
0,5 dl vettä

Vatkaa muna ja sokeri, lisää jauhoaineet ja lopuksi margariini ja vesi. Paista mikrossa puoliteholla n.4 minuuttia.
Jäähdytä, pieni palasiksi ja kostuta kahvilla ja konjakilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti