torstai 11. huhtikuuta 2013

Passionjäätelö

3 kananmunan keltuaista
1,5 dl sokeria
0,5 dl maitoa
4 dl kermaa
7 passionhedelmää

Avaa passionhedelmät ja kaavi sisukset kuppiin. Sekoita sauvasekoittimella. itse laitoin vielä siivilän läpi, jotta isommat kivien palaset jää pois. Vatkaa kerma ja lisää hedelmät kermaan.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää maito ja passion-kerma jatkaen vatkausta. Massa koneeseen ja pakkaseen.

Oma tuotos odottaa vielä pakkasessa maistelua, joten palataan myöhemmin kommentoimaan. Massaa maistellessa ainakin alkoi epäilyttää, että passioneja olisi saanut olla enemmän. Mutta joskus maut voimistuvat pakkasessa, joten maistellaan ennen tuomiota..

Jälkikommentti: Passioneja oli ihan tarpeeksi ja maku oli kyllä hyvä. Aika rasvaista (johtuu varmasti reilusta kuohukermasta), mutta erittäin maukasta. Tämä oli eka kerta kun käytin passioneja mihinkään, mutta siemenet olivat kovia. Sitä en sitten tiedä, oliko hedelmien kypsyysaste oikea.. Mutta jos ne ovat kovia, on syytä yrittää, että jäätelöön ei ajaudu edes pieniä murusia siemenistä. Ehkäpä voisi erotella siemenet hedelmälihasta ennen kuin vetäisee sauvasekoittimella, sillä nyt valmiiseen tuotokseen jääneet siemenhippuset muistuttivat pieniä hiekanjyviä :(
Mutta ehdottomasti suosittelen kokeilemaan tätä ohjetta, oli niin hyvää, ettei jaksanut välittää lopussa niistä siemenistäkään!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti