tiistai 2. huhtikuuta 2013

Katastrofi-jäätelö

Nimestään huolimatta tämä on hyvää, mutta valmistuksessa kaikki oli katastrofia, niin luulin. Tarkoitus oli tehdä ihan eri jäätelöä, muuta aineksia etsiessä oli kato käynyt kaapissa. Myös varasuunnitelma kärsi ainesten osalta inflaation. Tämä siis on kehitetty kaapista sattumalta löytyvistä aineista. Valmistuskin tuotti tuskan hikeä, kun tuntui, että kaikki epäonnistuu. Onneksi lopputulos on kuitenkin maistuva ja mausta tuli hauska, lusikallisesta toiseen vaihteleva katastrofi, mutta hyvä sellainen!

3 munaa
1,5 dl sokeria
4 dl kermaa
1 dl  maitoa
n. 0,5 l mansikoita
1 banaani

Kakkumurut.
2 rkl voita
2 rkl sokeria
n. 4 rkl jauhoja

Crunch:
3 rkl voita
1 rkl sokeria
1 rkl siirappia
kauraleseitä

Keitä kerma ja kattilassa murskatun banaanin ja mansikoiden kera. Anna kiehahtaa välillä. Keittele n. 10 minuuttia jäähdytä hyvin.
          Valmista kakkumurut. Sulata voi, lisää sokeri ja jauhot. Paistele kulhon pohjalla mikrossa täysteholla, kunnes on valmista (5-10min). Kakkua voi välillä sekoittaa varovasti, jotta siitä muotoutuu valmiiksi sopivia muruja ja paloja (erikokoisuus on hyvästä). Jäähdytä.
           Sulata voi crunchia varten ja lisää sokeri,siirappi ja lopuksi leseet. lisää leseitä sen verran, että seos ei ole ihan kuivaa, muttei killu voissakaan. Mikroon välillä sekoitelleen kymmeneksi minuutiksi. Seoksen jäähtyessä on hyvä sekoitella välillä sopivan murukoostumuksen aikaansaamiseksi.
           Vatkaa munat ja sokeri, lisää hyvin jäähtynyt mansikka-banaani-kerma ja maito. Seos jäätelökoneeseen ja ihan loppuvaiheilla kakumurut ja cruunchit sekaan. Pakasta.

          Vaihtele rohkeasti murujen ja crunchien määrää niin halutessasi. Vaihtelua saa käyttämällä ohjetta vaihtaen hedelmät vaikka omenaan, jolloin cruncheihin kannattaa lisätä kanelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti