sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vadelmainen brownieherkku

BROWNIES:

200g tumaa suklaata (itse käytin jälleen Fazerin sinistä, mutta tumma olisi käynyt vallan mainiosti)
2,5 dl sokeria
200 g voita
1tl vaniljasokeria
5 munaa
1,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta

Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää sulatettu suklaa joukkoon.
Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe sekaan ja sekoita taikinasta tasainen massa.

Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 20*30cm). Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Paistos saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi, brownien kuuluu olla pinnalta kypsä ja sisältä pehmeää.

Tämän ohjeen löysin maku.fi sivulta linkistä
http://www.maku.fi/resepti/suklaaneliot-brownies#axzz2GXXMaOiI


VADELMAJÄÄTELÖ

3 munaa
2dl sokeria
4 dl kermaa
2dl maitoa
n. 0,5 litraa vadelmia

Mrskaa vadelmat siivilän läpi, jotta siement jää pois. Tässä en suosittele käyttämään teesiivilää, kuten allekirjoittanut, on hidasta ja vadelmaa menee hukkaan ;) Valmista massa vatkaimessa, myös paseeratut vadelmat sekaan. Massa jäätelökoneeseen.

Pilko browniesta palasia jäätelöä varten(Ei koko brownieta, vaan oman maun mukaan, ja loput voi syödä sellaisenaan vaikka kermavaahdon kanssa. tai jäätelön..) ja laita pakkaseen, jotta ovat lisätessä kylmiä.

Lisää brownien palaset (saa olla myös reilujakin klönttejä) massaan kun se on melkein valmista. Jäätelö pakkaseen. Syödessä löytyy kivoja sitkaita paloja pureskeltavaksi, ja vadelmajäätelö sopii hyvin suklaan seuraksi.. Ja tämän ohjeen inspiroi jälleen kerran ystävämme B&J.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti