2 keltuaista
1 rkl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
1dl kevytkermaa
1dl maitoa
2dl kuohukermaa
Pikku patukka maitosuklaata
Maun mukaan karamellisoitua hasselpähkinää
Laita kuumalle pannulle n. 1dl hienoa sokeria ( määrä riippuu käyttämäsi pähkinän määrästä) Kun sokeri on hieman ruskistunut lisää pähkinärouhe ja kaada seos leivinpaperille. Kun seos on jäähtynyt hajoita se haluamasi kokoisiksi palasiksi. Rouhi suklaa.
Vatkaa kuohkeaksi keltuaiset ja sokerit, lisää vatkaten kuohukerma ja anna vatkautua muutama minuutti. Lisää maito ja kevytkerma. Laita seos jäätelökoneeseen.
Itse lisäsin nougatin ja suklaan koneeseen, mutta suosittelisin sekoittamaan käsin, ettei vaniljainen jäätelö saa liikaa makua pähkinöistä ja suklaasta, koska tuo massa oli todella hyvää ja harmitti et ei enää maistunut sekoituksen jälkeen selvästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti