maanantai 25. helmikuuta 2013

Hasselmaniaa

3 munaa
2 dl sokeria
2 dl maitoa
4 dl kermaa
100 g hasselpähkinäjauhetta
2 rkl voita
1 rkl siirappia


Paahda hasselpähkinäjauhetta hetkinen pannulla. Ota pari ruokalusikallista sivuun kastiketta varten. lisää pannulle maito ja anna seoksen kiehahtaa hetki. Laita seos jäähtymään.

Kastike: Laita pannulle sivuun jätetty paahdettu hasselpähkinä, lisää voi, siirappi ja pari rkl maitoa. Keittele kastikiketta n. 5 minuuttia. Nosta jäähtymään ja lisää jäähtyessä sokeria maun mukaan. Jos seos on hieman liian paksuhkon oloista, lisää siihen pari teelusikallista voita vielä kun seos on lämpimähköä.

Vatkaa munat ja sokeri, lisää kerma samalla edelleen vatkaten ja lopuksi hyvin jäähdytetty hasselpähkinämaito. Seos koneeseen. Kun valmista, lado astiaan kaataen väliin kastiketta. Pakasta.

Kaupassa ei sattunut ostohetkellä olemaan hasselpähkinäjauhetta, joten käytin rouhetta, jonka hienonsin ennen paahtoa. Silti seassa oli vielä hieman rouheita, joita halusin välttää. Mutta silti hyvää tuli. Tällä ohjeella voisi tehdä vaikka mantelijäätelöä, jos enemmän pitää mantelista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti